Перший танець молодих - це давня традиція, а також найромантичніший момент торжества. Трохи незграбний, але тим краще він запам'ятається вам.  Отже, з чого краще почати?

По-перше, продумайте з нареченим, який танець ви хочете виконати на весіллі? Традиційний романтичний вальс, веселий джайв або, може, запальний рок-н-рол? Останні два танці краще вибирати, якщо у вас тематичне весілля. Якщо ні, спробуйте вальс. Ще цікавіше буде гостям, та й вам, якщо ви сумістите в одному танці декілька стилів. Для цього, звичайно ж, необхідно буде підібрати і різні пісні.

Другий, дуже важливий етап - вибір композиції, під яку ви будете танцювати. Спробуйте прокрутити в голові найбільш щасливі моменти ваших відносин. Може, ви згадаєте, під яку пісню познайомилися, під яку цілувалися, яку безголосі кричали на вулиці, під яку разом гуляли на дискотеці. Можливо, ви обидва без розуму від якоїсь пісні. Ось її і варто вибрати.

Далі - репетиції. Ви можете постаратися самі поставити танець молодят, навіть, якщо ви не хореографи. Цей варіант гарний тим, що ви насмієтесь вдосталь під час репетицій, і крім того, танець вийде саме таким, яким ви його хочете побачити, і ніхто не буде нав'язувати вам ті чи інші па.

Якщо ж ви вирішили скористатися послугами професіонала, в цьому є свої плюси: ви знаєте напевно, що він сподобається гостям, а не тільки вам. Цей варіант також хороший, якщо ви хочете підготувати перший танець молодих в декількох стилях під різні пісні.

Загалом, використовуйте всю вашу фантазію і натхнення для вибору потрібних па. І нехай ваше майбутнє спільне життя буде наповнене такими ж яскравими і щасливими моментами, як ваш перший танець.

Перед початком танцю дружки прикрашають танцювальний майданчик створюючи образ серця чи то зі свічок, чи то з пелюсток троянд, чи в будь-який інший спосіб. Молодята заходять у середину цього серця і там танцюють. Всі весільні гості створюють велике коло навколо серця з молодим подружжям і, тримаючись за руки, танцюють. Це коло має символізувати родинне коло, єднання двох родин в одну велику, максимальну підтримку всієї родини для молодої сім`ї.

Після танцю молодятам традиційно кричать: «Гірко!!!». Вони цілуються, а всі гості готуються до активної танцювальної програми.